Ben je niet vies van een beetje reizen en doe je dit het liefst met het vliegtuig? Dan is deze blog op Vluchtvergoed.nl je op je lijf geschreven! In dit artikel behandelen we namelijk de 5 langste vliegreizen die je momenteel kunt maken. Let wel op: luchtvaartmaatschappijen maken er vandaag de dag haast een sport van om het record van de langste vlucht te verbreken en dankzij de verregaande techniek slagen ze er met gemak in. Het kan dus zijn dat – wanneer jij dit artikel leest – de langste vliegreis die wij hier vermelden, allang niet meer de langste vlucht ter wereld is.

De 5 langste vliegreizen die je momenteel kunt maken

Sommige mensen vinden 3 uurtjes vliegen naar Griekenland of Spanje al een verschrikking. Voor hen zijn onderstaande vliegreizen dan ook niet bepaald een aanrader. Ruim 17,5 uur in een vliegtuig. Pffff…

Mocht jij er juist geen bezwaar tegen hebben, dan zijn onderstaande vliegreizen dé vluchten die je moet nemen!

1. Auckland – Doha

Zoals we in de intro al stelden zijn luchtvaartmaatschappijen altijd op zoek naar nieuwe records en in februari dit jaar brak Qatar Airways er weer eentje. Een rechtstreekse vlucht van Doha (Qatar) naar Auckland (Nieuw-Zeeland) en vice versa natuurlijk. Je legt met een Boeing 777-200LR in een rechtstreekse vlucht 14.526 kilometer af en zal jezelf zo’n 17 uur en 30 minuten moeten zien te vermaken aan boord.

auckland-langste-vliegreizen

Auckland

2. Auckland – Dubai

Een vergelijkbare vlucht, maar vanwege de ligging van Dubai ten opzichte van Doha net iets korter. In zo’n 17 uur en 25 minuten vlieg je met een Airbus A380 van Auckland (Nieuw-Zeeland) naar Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). De afstand die je aflegt tijdens de vlucht bedraagt 14.193 kilometer en je vliegt uiteraard met Emirates als maatschappij.

dubai-langste-vliegreizen

Dubai

3. Dallas – Sydney

Water. Dat is wat je voornamelijk zal zien als je de vlucht van Dallas (USA) naar Sydney (Australië) neemt. Pas aan het einde van de reis zal je weer land in zicht krijgen en dus zal je tijdens deze 17 uur en 10 minuten durende vlucht iets anders moeten verzinnen om naar te kijken. Je vliegt met Qantas in een Airbus A380 en legt gedurende de vlucht 13.802 kilometer af.

dallas-langste-vliegreizen

Dallas

4. San Francisco – Singapore

Voor deze vliegreis heb je keuzes. Je kunt namelijk met United Airlines met een Boeing 787-9 de 13.575 kilometer afleggen of met een Airbus A350 van Singapore Airlines. De vluchttijd varieert tussen zo’n 17 uur en 15 minuten (Singapore Airlines) en 17 uur en 25 minuten (United Airlines).

san-francisco-langste-vliegreizen

San Francisco

5. Atlanta – Johannesburg

Van de Big 5 in Zuid-Afrika naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Het kan met een Boeing 777-200LR van Delta Airlines. In een 15 uur en 18 minuten durende vlucht vlieg je van Johannesburg (Zuid-Afrika) naar Atlanta (Verenigde Staten) waarbij je 13.573 kilometer aflegt.

atlanta-langste-vliegreizen

Atlanta

Baas boven Baas

Dankzij de nieuwe generatie vliegtuigen is het mogelijk om deze ultra-lange vluchten vandaag de dag te maken. Zonder problemen legt een modern vliegtuig momenteel gemakkelijk 13.000 kilometer af. Uit testen blijkt zelfs dat ze nóg veel verder kunnen vliegen en Boeing bewees dat in 2005 al.

Dit is de absolute ‘Baas boven Baas’-vlucht tot nu toe, want tijdens een demonstratievlucht op 9 november 2005 vloog een toestel van Pakistan Airways van Londen naar Hong Kong via Noord-Amerika.

Waar de vlucht normaal gesproken (zonder omweg via Noord-Amerika) zo’n 11,5 uur duurt, duurde deze demonstratievlucht maar liefst 22 uur en 22 minuten waarbij de inzittenden 2 zonsopgangen konden aanschouwen. De afgelegde afstand bedroeg in totaal 22.602 kilometer en er waren 8 piloten nodig om het vliegtuig zo lang in de lucht te houden.

Wie nu medelijden heeft met de passagiers van dit vliegtuig; het ging om een publiciteitsstunt en het selecte gezelschap van zo’n 30 man wist van tevoren waar ze aan begonnen!

Ben je na het lezen van dit artikel tot de conclusie gekomen dat je zelf ook wel eens zo’n ultra-lange vlucht zou willen maken? Lees dan ons blog over tips voor goedkope vliegtickets nog even. Vaak zijn de vliegtickets voor dit soort vliegreizen behoorlijk aan de prijs en dankzij onze 5 tips kun je wellicht (aanzienlijk) besparen op de prijs van je vliegticket(s).

 

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!