Vliegen is leuk. En soms ook echt noodzakelijk. Wanneer je naar een verre bestemming wilt afreizen of naar plekken wilt gaan waar je niet zo gemakkelijk met de auto of een ferry kunt komen. Minder leuk aan vliegen is het wachten op luchthavens en eventuele vluchtvertragingen. Nog minder leuk is meerdere keren overstappen tijdens je reis. Klinkt dit herkenbaar? Dan is dit artikel je op je lijf geschreven. Vluchtvergoed.nl heeft namelijk de leukste directe bestemmingen van KLM voor je op een rijtje gezet!

Vliegen met KLM doe je vanaf Schiphol

Onze Koninklijke Luchvaart Maatschappij werd in 1919 door Albert Plesman opgericht en geldt sinds die tijd als dé luchtvaartmaatschappij van Nederland. Geen enkele andere luchtvaartmaatschappij in Nederland verzorgt zoveel vluchten als KLM en het aanbod is ruim. KLM vliegt namelijk over de gehele wereld.

Wel doen ze dit altijd vanuit de thuisbasis: Schiphol Airport. In tegenstelling tot andere Nederlandse luchtvaartmaatschappijen vliegt KLM niet van overige Nederlande luchthavens als Eindhoven, Rotterdam-The Hague, Maastricht Aachen en Groningen Eelde.

Je zal voor je direct vlucht dus altijd richting de grootste en drukste luchthaven van Nederland moeten afreizen, maar vrees niet: we schreven al eerder artikelen over hoe je de drukte op Schiphol te slim af kunt zijn en hoe je je kunt vermaken als je op de luchthaven moet wachten.

Directe bestemmingen KLM ontdekken

De complete lijst met directe bestemmingen van KLM is groot. Te groot om ze hier allemaal te benoemen. Alleen binnen Europa vliegt KLM al naar 87 directe bestemmingen. Je kunt het complete aanbod directe vluchten van KLM hier bekijken.

Directe bestemmingen KLM door Vluchtvergoed

Om je toch een goed beeld te geven van de directe bestemmingen van KLM hebben we hieronder de 10 leukste (verre) vakantiebestemmingen voor je op een rijtje gezet waar je naar toe kunt vliegen zonder een overstap te hoeven maken!

Directe bestemmingen KLIM: Paramaribo, Suriname

Om toch nog eventjes in Nederlandse sferen te blijven hebben we de vlucht van Schiphol Airport naar Johan Adolf Pengel International Airport als eerste voor je geselecteerd. In een 9 uur durende rechtstreekse vlucht vlieg je naar de luchthaven die nabij het dorpje Zanderij is gelegen, zo’n 45 kilometer ten zuiden van Paramaribo.

Directe bestemmingen KLM door Vluchtvergoed

Om het rijtje van 10 ‘directe bestemmingen KLM’ een beetje uniek te houden zullen we het hier maar vermelden: ook naar de ABC eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) en Sint Maarten kun je met een rechtstreekse vlucht vliegen met KLM.

Kaapstad, Zuid Afrika

Wederom een bestemming met een Nederlands tintje, al zijn de Nederlandse invloeden hier minder vertegenwoordigd dan in Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten. KLM vliegt in zo’n 11,5 uur naar deze bestemming. Na je aankomst op Cape Town International Airport heb je keuzes te over: luieren op het strand, een bezoek brengen aan de beroemde Tafelberg of Kaap de Goede Hoop of een safari boeken om de Big Five te spotten.

Tokio, Japan

De bekendste stad van Japan is met een directe vlucht in zo’n 11 uur te bereiken. Je vliegt van Schiphol naar het meest internationale vliegveld van Tokio: Narita. Vanaf daar ligt de bruisende stad aan je voeten en hoef je je geen seconde meer te vervelen.

New York, Verenigde Staten

De ‘city that never sleeps’ is in zo’n 7 à 8 uur te bereiken via een rechtstreekse vlucht. Vertrekken doe je uiteraard weer vanaf Amsterdam, waarna je aankomt op het John F. Kennedy International Airport. Het vliegveld ligt op ongeveer 24 kilometer afstand van Manhattan. Om daar te komen pak je het beste de AirTrain. Deze brengt je in 10 minuten naar het stadsdeel waar je toeristische trekpleisters kunt bewonderen als het Vrijheidsbeeld, Central Park, het Empire State Building en het Rockefeller Center.

Directe bestemmingen KLM door Vluchtvergoed

Lima, Peru

Je moet er een aantal uur vliegen voor over hebben (ongeveer 12,5), maar dan kom je ook aan in een betoverende wereld. KLM brengt je in een rechtstreekse vlucht naar de Internationale luchthaven Jorge Chávez. In de hoofdstad zelf is natuurlijk voldoende te beleven, maar voor veel reizigers geldt Lima slechts als vertrekpunt richting het machtige Machu Picchu, de goed bewaarde stad uit de tijd van de Inca’s.

Toronto, Canada

Een opvallend korte reistijd is het toch wel voor een wereldstad die aan de andere kant van de wereld ligt: in zo’n 7,5 à 8 uur kom je aan in de moderne metropool. Na je aankomst op Toronto Pearson International Airport heb je weer keuzes te maken: ga je de drukke stad verkennen en bezienswaardigheden bezoeken als de CN tower en het Royal Ontario Museum of trek je de prachtige natuur in in de omgeving van deze wereldstad en ontdek je beroemde trekpleisters als de Niagara Watervallen en het Ontorio meer?

New Delhi, India

Binnen 8,5 uur sta je met beide voeten op de grond op Indira Gandhi International Airport in New Delhi. Wel in een volkomen andere wereld als de onze. India is een land met contrasten. Ook het eennagrootste land ter wereld naar inwoneraantal en daarom zal je je waarschijnlijk met een mond vol tanden staan te verbazen als je hier voor het eerst komt. Desalniettemin is er van alles te beleven in het land waar één van ‘s werelds grootste denkers ooit (Mahatma Gandhi) geboren en gestorven is.

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Het is voor veel mensen de plek waar ze overstappen als ze op een niet-rechtstreekse vlucht naar Aziatische bestemmingen reizen. Dubai International Airport is een ware hub geworden in het Midden-Oosten. Met KLM vlieg je er in zo’n 6,5 tot 7,5 uur heen in een rechtstreekse vlucht waarna je je kunt vergapen aan al het bijzonders dat deze wereldstad te bieden heeft. Het ene wereldrecord wordt hier met het andere verbroken en luxe is hier ook voor ‘the common man’ de normaalste zaak van de wereld.

Directe bestemmingen KLM door Vluchtvergoed

Bangkok, Thailand

Thailand is magisch. De natuur is er prachtig en op veel plaatsen nog echt authentiek, terwijl je in een wereldstad als Bangkok alles kunt doen en verkrijgen wat je maar wenst. KLM brengt je er in zo’n 11, 5 uur. Aankomen doe je hier op Suvarnabhumi Airport waarna je in zo’n half uur met de auto of taxi al in hartje Bangkok staat.

Gdansk, Polen

In een lijstje met alleen maar verre directe bestemmingen van KLM is een interessante Europese nieuwkomer een welkome verrassing en zodoende sluiten we de lijst er graag mee af. Sinds kort vliegt KLM met een rechtstreekse vlucht naar deze onontdekte juweel van een stad. Je vliegt binnen een kleine twee uur (1 uur en 45 minuten) naar luchthaven Gdańsk Lech Wałęsa.

De reden dat we Gdansk hebben opgenomen in deze lijst is simpel: Antwerpen, Berlijn, Rome, Barcelona, Parijs en Wenen zal je vast allemaal al wel van binnen en van buiten kennen. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van de Poolse stad en daarmee wordt Gdansk – net als alle andere grote steden – steeds vaker bezocht door toeristen.

Nu heb je nog de kans om de stad te bezoeken zonder dat je overspoeld wordt door je mede-toeristen en met tickets die qua prijs rond de 100 euro liggen bij KLM, is het een absolute aanrader voor een korte stedentrip!

Vond je dit artikel over directe bestemmingen van KLM leuk om te lezen? Deel dit artikel dan vooral met je vrienden via onderstaande knoppen!

 

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!