Als je met het vliegtuig op reis gaat, spendeer je al snel enkele uren op het vliegveld. Om de reis zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen, hebben wij van Vluchtvergoed.nl enkele tips opgesteld die het reizen gemakkelijker maken én die je vast nog niet wist. Lees snel verder!

Check zo laat mogelijk je bagage in

Check zo laat mogelijk je bagage in. Des te later je incheckt; des te meer mensen hun bagage al hebben ingeleverd en hierdoor zal je koffer als één van de eersten op de band verschijnen.

Snel door de douane en minder lang wachten op je koffers? Bekijk in dit blog onze super handige tips voor op het vliegveld!

Laad je telefoon nog even op

In het vliegtuig is het helaas niet altijd mogelijk om je smartphone op te laden en hoe onhandig is het als je op bestemming aankomt en je batterij op is. Maak dus nuttig gebruik van de tijd op het vliegveld (bijvoorbeeld als je vlucht vertraagd is) en zoek een plekje met een stopcontact in de buurt.

Kies voor links

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die rechtshandig zijn, geneigd zijn om aan te sluiten bij de rechterrij bij de security check. Kies dus voor links! Probeer er volgende keer op te letten en kijk of het klopt. Een rij zonder kinderen helpt ook.

Op Schiphol op afspraak door de security

Reis je tussen 28 november en 11 december naar een Schengenland? Sinds 27 november kun je op afspraak door de beveiliging van Schiphol. Reserveer van tevoren een tijdstip: dit kan tot 15 minuten voor vertrek van je vlucht en het wachten is verleden tijd!

Snel door de douane en minder lang wachten op je koffers? Bekijk in dit blog onze super handige tips voor op het vliegveld!

Neem een leeg flesje mee

Vloeistoffen van meer dan 100 milliliter mogen niet meegenomen worden. De prullenbakken voor de security zitten dan ook altijd bomvol flesjes drinken. Reizen met het vliegtuig droogt je lichaam uit. Het is dus verstandig om water mee te nemen. Als je een leeg flesje meeneemt, kun je deze na de security weer vullen met kraanwater.

Check, check, dubbelcheck!

Het klinkt misschien simpel maar let op – voordat je je verplaatst – dat je je spullen niet vergeet mee te nemen. Of het nou in een bar, restaurant of een stoeltje is. Check, check, dubbelcheck!

Gebruik het toilet op het vliegveld voor vertrek

Gebruik het toilet op het vliegveld nog even nét voordat je in het vliegtuig stapt. Zo stap je ontspannen in en kan je de krappe toiletten aan boord wellicht overslaan tot je bent aangekomen op je bestemming.

Snel door de douane en minder lang wachten op je koffers? Bekijk in dit blog onze super handige tips voor op het vliegveld!

Last best

Zorg ervoor dat je de een van de laatste personen bent die in het vliegtuig stapt. Het heeft absoluut geen zin om in de rij te gaan staan wachten. Niemand zal je stoel in beslag nemen en als je je bagage ingechekt hebt, zal het vliegtuig niet weggaan voordat ze je naam omroepen. Zo hoef je niet oncomfortabel in de gangpaden te wachten en kun je snel gaan zitten!

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!