Vakantie. We kunnen er nooit genoeg van krijgen toch? Helaas is permanent op vakantie gaan alleen voor de digitale nomaden onder ons weggelegd. De ‘gewone’ werkende mens zal het met een x aantal vakantiedagen per jaar moeten doen. Maar wie het een beetje slim aan pakt kan zonder problemen bijna 2 maanden per jaar op vakantie. Hoe? Wij van Vluchtvergoed.nl leggen het je graag uit.

Meer vakantiedagen? Kwestie van slim aanpakken!

Zodra de feestdagen achter de rug zijn en het nieuwe jaar aanvangt mogen we ons weer op maken voor de vakanties in het nieuwe jaar. We krijgen van de baas een x aantal vakantiedagen. Dagen waarop we doorbetaald krijgen zonder ervoor te hoeven werken. Ontzettend fijn, maar in veel gevallen gaat het om een beperkt aantal dagen. Doorgaans zijn het er zo’n 24/25. Een beetje afhankelijk voor welk bedrijf je werkt.

Alhoewel het heerlijk is om bijna een hele maand betaald vrij te krijgen, is het vaak veel te kort. Hadden we vaker op vakantie willen gaan. Of langer. Voor hen die zich hierin herkennen is er goed nieuws. Je kunt je vakantiedagen namelijk – mits je het slim aanpakt – verdubbelen zodat je langer (of vaker) op vakantie kunt gaan in 2018.

Weekenden en feestdagen benutten

Laten we voorop stellen dat we in deze situatie uit zijn gegaan van een gemiddelde. Onze berekening zal niet voor iedereen gelden. Je zult dus zelf moeten checken of de vlieger voor jou ook opgaat en of het bedrijf waarvoor je werkt bereid is om je op de meest gunstige momenten vrij te geven. Want daar zit namelijk de grote winst die je kunt behalen.

Stel dat iemand 40 uur per week werkt en in de weekenden sowieso al vrij is. Dan heeft men doorgaans recht op 24 vakantiedagen per jaar. Met een beetje geluk kun je deze helemaal zelf naar eigen inzicht indelen. Volgens de wet gelden naast deze vakantiedagen ook bepaalde officiële feestdagen waarop iedereen vrij is. Denk bijvoorbeeld aan Pasen, Pinksteren en Koningsdag.

Veel mensen zetten hun vakantiedagen in de zomer in. Lekker (met de kids) naar Spanje, Frankrijk of Italië. Tactisch gezien is dit niet slim. In de zomer zijn er tenslotte geen officiële feestdagen waarop je sowieso al vrij bent. Daarnaast is reizen in het hoogseizoen een stuk duurder (en vaak onprettig, lees bijvoorbeeld ons blog maar over de topdrukte op Schiphol in de zomermaanden) en bovenal: waarom juist weggaan uit Nederland als het eindelijk beter weer begint te worden?!

Veel slimmer is het om je vakanties te plannen rond de weekenden en de feestdagen in het voorjaar. Enerzijds is het juist dan heerlijk om de zon op te zoeken (rond Pasen kan het bijvoorbeeld nog steeds flink koud zijn in Nederland) en anderzijds benut je je vrije dagen optimaal. Als je dit een beetje handig doet heb je namelijk niet 24 vrije dagen, maar maar liefst 57 dagen dagen waarop je op reis kunt gaan. Reken met ons mee!

Voorbeeldberekening

Om meteen goed af te trappen beginnen we onze berekening in de kerstvakantie van 2017. Mocht je nog vakantiedagen overhebben dit jaar, kun je er een mooie invulling aan geven.

Kom je altijd vakantiedagen tekort? Dan is dit artikel voor jou! We leggen je uit hoe je (eenvoudig) meer vakantiedagen in 2018 kunt hebben. Lees verder!

Kerstvakantie 2017

Kerst valt dit jaar op een maandag en dinsdag. Nieuwjaarsdag valt op een maandag. Dit zijn officiële feestdagen waarop de meeste mensen sowieso vrij zijn. Door op 27, 28 en 29 december een vrije dag in te plannen kun je maar liefst 10 dagen vakantie vieren.

Goede Vrijdag & Pasen

Goede Vrijdag valt in 2018 op 30 maart. Pasen op 1 en 2 april. Door op 3, 4, 5 en 6 april een vakantiedag in te plannen kun je wederom 10 dagen betaald vrij krijgen. Je hebt tot nu toe (als je voorgaand voorbeeld hebt opgevolgd) 7 dagen verlof opgenomen en al 20 dagen vrij gehad.

Koningsdag en Hemelvaart

Koningsdag valt in 2018 op vrijdag 27 april. Hemelvaart op 10 mei. Je zal hiervoor een beetje geluk bij je baas moeten hebben, maar als het lukt om op 30 april en 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9 en 11 mei verlof op te nemen, kun je rekenen op 17 dagen vakantie terwijl je er 9 vakantiedagen voor inlevert.

Kom je altijd vakantiedagen tekort? Dan is dit artikel voor jou! We leggen je uit hoe je (eenvoudig) meer vakantiedagen in 2018 kunt hebben. Lees verder!

Pinksteren

Sowieso is de maand mei een maand waarin je – als je het slim doet en wat geluk hebt – amper hoeft te werken. Pinksteren valt in 2018 namelijk op 20 en 21 mei. Als je op 22, 23, 24 en 25 mei vrij kunt krijgen, kun je genieten van 9 dagen vakantie.

Kerstvakantie 2018

Als je bovenstaande voorbeelden hebt opgevolgd heb je nog 4 vakantiedagen over. Wederom kun je deze prima in de kerstvakantie inzetten om er maar liefst 11 dagen tussenuit te piepen. Kerst valt in 2018 op een dinsdag en een woensdag. Nieuwjaarsdag valt op een dinsdag. Door op 24, 27, 28 en 31 december vrij te nemen benut je je resterende 4 vakantiedagen optimaal en hoef je je collega’s pas in 2019 weer te zien nadat jij mooi 11 dagen op vakantie bent geweest!

Maak je vrienden, familie (en misschien collega’s) blij!

Vond je dit artikel leuk om te lezen? Help anderen dan ook om optimaal van hun vakantiedagen te genieten door dit artikel te delen via onderstaande knoppen. Pas wel op met je collega’s. Voor je het weet zijn ze je voor en gaat het hele bovenstaande verhaal voor jou (én dankzij jou) niet meer op.

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!