Naar aanleiding van onze blogs over redenen voor een vertraagde vlucht en tips om de drukte op Schiphol voor te zijn, ben je braaf 3 uur van tevoren aanwezig op de luchthaven. Je zal je vlucht maar missen omdat je eigenwijs bent geweest en te laat van huis bent vertrokken. Niet iets waar je op zit te wachten natuurlijk als je met het vliegtuig reist. En ondanks al deze voorzorgsmaatregelen zit je nu al uren te wachten op je vlucht. Je had het kunnen weten. Er zijn namelijk een hoop stipte airlines, maar ook een flink aantal luchtvaartmaatschappijen die er juist om bekend staan regelmatig te laat te vertrekken. Speciaal voor jou daarom in dit artikel de meest stipte airlines van dit moment!

De meest stipte Airlines ter wereld

Wachten op een luchthaven is nooit een pretje. Er kunnen tal van redenen aan ten grondslag liggen. Topdrukte, technische mankementen of computerstoringen. Om de tijd te doden zijn er gelukkig wel een aantal dingen die je kunt doen op een luchthaven. We schreven er al eerder een blog over.

We schreven in de introductie ook al dat je er bij sommige airlines min of meer al vanuit kunt gaan dat het vliegtuig vertraagd is. Maar om positief af te trappen hebben we hier eerst de meest stipte airlines van dit moment.

 1. KLM
 2. Iberia
 3. JAL
 4. Qatar Airways
 5. Austrian
 6. ANA
 7. Singapore Airlines
 8. Delta Air Lines
 9. TAM Linhas Aéreas
 10. Qantas

Ons ‘eigen’ KLM voert het lijstje aan. In slechts 11,47% van de gevallen vertrok een vlucht van KLM niet op tijd. Qantas, die de top 10 van meest stipte luchtvaartmaatschappijen ter wereld completeert, had in 15,7% van de gevallen te maken met een vertraagde vlucht.

Foto van de meest stipte airlines op een rijtje gezet door Vluchtvergoed

“Volgens de Europese Verordening (261/2004) hebben gedupeerde reizigers die te maken krijgen met vertraagde, geannuleerde of overboekte vluchten in veel gevallen recht op een vergoeding. Deze compensatie kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Meer over deze regeling en hoe je een claim kun indienen lees je op deze pagina.”

Foto van de meest stipte airlines op een rijtje gezet door Vluchtvergoed

De minst stipte luchtvaartmaatschappijen

Zijn er luchtvaartmaatschappijen waarbij je in de helft van de gevallen voor Jan met de korte achternaam 3 uur van tevoren op de luchthaven bent? Jazeker! Het Israëlische El Al kreeg het in 2016 voor elkaar om in maar liefst 56% van de gevallen (veel) te laat te vertrekken.

Foto van de meest stipte airlines op een rijtje gezet door Vluchtvergoed

Dit resulteerde in talloze claims waarbij de luchtvaartmaatschappij ruim 73 miljoen euro zou moeten uitkeren aan gedupeerde reizigers. In ons blog over niet ingediende claims kon je echter al lezen dat veel luchtvaartmaatschappijen de dans ontspringen, omdat de meeste gedupeerde reizigers geen claim indienen bij een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Veelal heeft dit te maken met de ingewikkelde regeltjes die luchtvaartmaatschappijen je voorschotelen, waardoor het als leek vrij lastig is om wegwijs te worden in de regelgeving rondom schadeclaims.

Mocht je zelf te maken hebben gehad met vluchtproblemen, doe je er wijs aan om een organisatie als Vluchtvergoed.nl je claim in te laten dienen. Onze juristen kennen de wandelgangen van de luchtvaartmaatschappijen maar al te goed en gaan altijd op “No Cure, No Pay” basis voor je aan de slag. Pas wanneer jij je schadevergoeding ontvangt wordt er een kleine ‘collectors-fee’ gehanteerd. Lukt het ons niet om je claim te verzilveren, dan betaal je ook helemaal niets voor onze service. Goed om rekening mee te houden dus als je (binnenkort) met één van onderstaande airlines op reis gaat!

Minst stipte airlines in 2016

 1. El Al – in 56% van de gevallen een vertraagde vlucht!
 2. Icelandair – 41,05%
 3. Air India – 38,71%
 4. Philippine Airlines – 38,33%
 5. Asiana Airlines – 37,46%
 6. China Eastern Airlines – 35,8%
 7. Hong Kong Airlines – 33,42%
 8. Air China – 32,73%
 9. Korean Air – 31,74%
 10. Hainan Airlines – 30,3%

Opvallend is het wel dat maar liefst 7 van de 10 minst stipte airlines ter wereld een Aziatische luchtvaartmaatschappij betreft. Ben je dus van plan om binnenkort naar Azië af te reizen? Bedenk je dan goed met welke luchtvaartmaatschappij je de vliegreis wilt maken. De (directe) vluchten naar Azië zijn al van knap lange duur en als je dan ook nog eens uren op het vliegveld moet hangen, begin je je reis al helemaal niet optimaal.

Foto van de meest stipte airlines op een rijtje gezet door Vluchtvergoed

Gelukkig zijn er in de top 10 van meest stipte airlines voldoende luchtvaartmaatschappijen die naar Aziatische bestemmingen vliegen. Wellicht een goede optie om te overwegen als je weinig trek hebt in vluchtvertraging!

Deel dit artikel!

Help je vrienden om vluchtvertragingen te voorkomen door deze blog te delen via onderstaande knoppen. Ze zijn je vast dankbaar als je ze behoedt om een vlucht te boeken bij de top 10 minst stipte luchtvaartmaatschappijen ter wereld!

 

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!