Zon. Zee. En het strand. Het zijn de belangrijkste factoren voor menig Nederlander tijdens de zomervakantie. Zodra deze elementen aanwezig zijn, zijn we vaak al in ons nopjes. Fervente reizigers weten echter dat het ene strand het andere niet is. Speciaal voor de liefhebbers van prachtige stranden hebben we van Vluchtvergoed.nl dan ook de mooiste stranden van Europa voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de mooiste stranden van Europa

Ja, over smaak valt niet te twisten en ongetwijfeld zijn er tal van andere mooie stranden te benoemen in Europa, maar hieronder volgt onze top 5.

Stiniva (Kroatië)

Als je door European Best Destinations (een Europese organisatie opgericht om cultuur en toerisme in Europa te promoten) wordt uitgeroepen tot beste strand van Europa in 2016, dan is het niet vreemd dat je op de eerste plek in dit lijstje van mooiste stranden in Europa staat. Je vindt dit prachtige strand op het Kroatische eiland Vis in de Adriatische Zee. Kroatië wordt als vakantieland alsmaar populairder en daardoor groeit ook het aantal vluchten naar Kroatië. Het beste vlieg je naar de luchthaven in Split waarna je met de veerdienst het eiland kunt aandoen. Om vervolgens op het strand te komen heb je twee opties: je kunt gebruik maken van de vele watertaxi’s in het plaatsje Rukavac of neemt de benenwagen vanuit het dorpje Žužec en loopt zelf via het smalle steile pad naar beneden tot je bij het verscholen strandje aankomt. Het kost misschien wat moeite, maar uiteindelijk is het de trip meer dan waard!

Benieuwd naar de mooiste stranden van Europa? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we 5 prachtige stranden in Europa voor je verzameld!

Zlatni Rat (Kroatië)

We kunnen het niet helpen dat de nummer 1 en 2 beiden stranden zijn in Kroatië. Het voormalige Joegoslavische land is nu eenmaal op veel vlakken een lust voor het oog en het strand Zlatni Rat is daar wederom een schoolvoorbeeld van. Het strand is al meerdere malen uitgeroepen tot mooiste strand ter wereld en daarom zeker het benoemen (en bezoeken) waard. Je vindt dit strand in het zuiden van het Kroatische eiland Brač, wederom in de Adriatische Zee. Dit strand is zoals men een sprookjes-strand inbeeldt: hagelwit, aftekenend tegen een azuurblauwe zee. Niet gek dan ook dat Zlatni Rat ‘gouden hoorn’ betekent. Je komt er opnieuw het beste via de luchthaven van Split en de veerdienst die je vervolgens naar het eiland brengt. Extra bijzonder aan dit strand is dat het constant van vorm verandert door toedoen van de natuur. De wind, de stroming en de golven bepalen hoe het v-vormige strand er bij ligt. Het kan dus zomaar zijn dat de volgende keer dat je het strand bezoekt (want terugkeren naar dit magische plekje doe je sowieso), je een heel ander beeld te zien krijgt op Zlatni Rat. Erg bijzonder dus en daarom niet voor niets in ons lijstje met mooiste stranden van Europa.

Benieuwd naar de mooiste stranden van Europa? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we 5 prachtige stranden in Europa voor je verzameld!

Spiaggia della Scialara (Italië)

Aan de andere kant van de plas vind je in Italië ook een machtigmooi strand. Beter gezegd meerdere mooie stranden, want eigenlijk is de gehele kustlijn van schiereiland Gargano prachtig. Toch vinden veel mensen Spiaggia della Scialara het mooiste stukje en dat komt voornamelijk omdat het te vinden is aan de voet van het eeuwenoude stadje Vieste. Deze iconische plaats in Italië is gebouwd bovenop een smalle rotsrichel en het middeleeuwse centrum is goed bewaard gebleven. Je komt er het makkelijkste via de luchthaven in Bari, want rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Vieste zelf zijn er niet.

Benieuwd naar de mooiste stranden van Europa? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we 5 prachtige stranden in Europa voor je verzameld!

Navagio Beach (Griekenland)

Griekenland kent talloze prachtige eilanden en dito stranden, maar één van de bekendere (en mooiste) is toch wel Navagio Beach op Zakytnhos. Het strand is bekend geworden onder de naam ‘Shipwreck Beach’ vanwege het grote scheepswrak dat hier ligt. Maar niet alleen vanwege het scheepswrak trekken mensen van heinde en verre naar het Griekse eiland. Het witte strand en het helderblauwe water zijn precies zoals je het kent van de ansichtkaarten. Je zal waarschijnlijk echter niet langer meer een ansichtkaartje naar het thuisfront sturen, maar eerder de meest jaloersmakende – en zelf geschoten – foto’s in de Whatsapp groep gooien. Zakynthos beschikt over een eigen luchthaven. In zo’n 3 uurtjes ben je er al. Mits je geen last hebt van vervelende vluchtvertragingen natuurlijk!

Benieuwd naar de mooiste stranden van Europa? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we 5 prachtige stranden in Europa voor je verzameld!

Playa de las Catedrales (Spanje)

In ons lijstje van mooiste stranden van Europa geen stranden aan de Costa Brava, Blanco of Dorade. Hét mooiste strand van Spanje vind je volgens ons in het noorden van het land, in de regio Galicië. Galicië is als regio veel groener dan de rest van Spanje. Dit komt mede door de ligging aan de Atlantische Oceaan en zodoende is het er ‘s zomers ook een stukje koeler dan aan de welbekende costa’s. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de Spanjaarden hier zelf maar wat graag op vakantie gaan in de zomermaanden. Playa de las Catedrales ligt verborgen tussen de hoge rotsen en vooral de bekende boogrotsen hier zijn erg geliefd om te fotograferen. Google het strand maar eens en het zal het eerste zijn dat je ziet.  Rechtstreekse vluchten zijn er helaas niet te vinden naar Aeropuerto de Asturias, maar als je ons artikel over tips voor een goedkoop vliegticket hebt gelezen weet je dat een tussenstop maken vaak veel geld kan schelen. Des te meer je kunt uitgeven in de gezellige beachbars die je vindt rondom Playa de las Catedrales!

Benieuwd naar de mooiste stranden van Europa? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we 5 prachtige stranden in Europa voor je verzameld!

Nog meer reistips!

Dit waren ze: de 5 mooiste stranden van Europa. Natuurlijk had de lijst veel langer kunnen zijn en wellicht hadden er diverse andere mooie stranden dit lijstje kunnen sieren, maar we hebben bewust gekozen voor een aantal minder bekende bestemmingen om je wat inspiratie te geven voor je aankomende reis. Wil je nog meer interessante artikelen lezen over reizen en vliegen? Lees dan vooral verder op ons blog! Tijdens je reis last gehad van een vertraagde vlucht? Bereken dan snel uw vergoeding bij vertraging!

 

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!