“Waar gaan we dit jaar weer naartoe met de kinderen?” het is een vraag die veel mensen zich ieder jaar opnieuw stellen. Sommige mensen gaan jaar na jaar naar dezelfde vakantiebestemming, anderen proberen ieder jaar opnieuw een ander vakantieland aan te doen. Loop jij zelf ook wel eens met die vraag rond, dan is dit artikel je op je lijf geschreven. Wij van Vluchtvergoed.nl hebben namelijk de populairste vakantiebestemmingen voor je verzameld waar je prima naartoe kunt met de kids.

Hotel, vakantiepark of kamperen?

Een andere vraag waar veel mensen mee rondlopen is de wijze van verblijf op de vakantiebestemming. De één is een doorgewinterde kampeerder en moet er niet aan denken om op een resort te verblijven en de ander krijgt het al Spaans benauwd bij de gedachte dat er een spinnetje de tent in kan kruipen.

Daarom hebben we hieronder een lijstje voor je opgemaakt waar voor ieder wel wat wils te vinden is.

Nederland

Waarom ver weg gaan als ons eigen kikkerlandje een prima vakantiebestemming is voor jong en oud? Er is in elke provincie voldoende te beleven tijdens de vakantie. Lekker fietsen op Texel bijvoorbeeld. Of hunebedden bekijken in Drenthe. Wat dacht je van urenlang wandelen in de uitgestrekte bossen in Noord-Brabant of lekker luieren aan zee in Zeeland?

Ook qua vakantieparken en campings hoef je nooit lang te zoeken. In elke regio vind je wel meerdere campings of (luxe) vakantieparken. Zo is er voor elk budget en voor ieders persoonlijke wensen en voorkeuren wel wat te vinden.

Benieuwd naar de populairste vakantiebestemmingen voor gezinnen? Wij hebben een aantal populaire vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet. Lees verder!

Duitsland

Duitsland is groot en elke regio kent zo zijn eigen voors- en tegens. In het noorden kun je heerlijk genieten van een zon-, zee- en strandvakantie. Dit kan op het vasteland, maar ook de Duitse Waddeneilanden zijn een favoriete vakantiebestemming voor jong en oud. In het oosten van het land vind je het grootste merengebied van Europa (Mecklenburg) dat garant staat voor een gevarieerde vakantie. Je kunt er lekker blijven hangen op de strandjes rond de meren, wandelen of fietsen in de natuur, maar ook steden als Hamburg en Berlijn liggen binnen handbereik.

Wanneer je richting het zuiden van Duitsland gaat verandert het landschap en zullen de uitlopers van de machtige Alpen zichtbaar worden. Ook hier vind je een aantal meren, waarbij het Bodenmeer op de rand met Oostenrijk en Zwitserland verreweg de populairste vakantiebestemming is voor gezinnen met (jonge) kinderen. De oever van het meer loopt geleidelijk af en is daarom zeer geschikt voor de jongste vakantiegangers.

Frankrijk

Bij de voorgaande twee bestemmingen ben je helaas wel min of meer afhankelijk van het weer. Als de zomer goed is, dan is het heerlijk vertoeven in Nederland of Duitsland. Maar als het weer eens een seizoen is vol regen, dan zal het lastig worden om de kids de hele vakantie zoet te houden. Er zijn op veel campings en resorts wel animatieteams aanwezig om de kinderen te vermaken en ook is er altijd wel een (indoor)speeltuin te vinden, maar je wil er natuurlijk ook wel eens tussenuit met de kinderen tijdens je vakantie.

Het is daarom niet zo vreemd dat Frankrijk al sinds jaar en dag tot de populairste vakantiebestemmingen behoort voor gezinnen. Wederom is het land enorm groot en heb je dus keuzes te over. Al moet wel gezegd worden dat het zuiden van Frankrijk verreweg het populairst is. Daarbij is het oosten van het land interessanter voor gezinnen met jonge kinderen dan het westen van Frankrijk. De kustlijn langs de Atlantische Oceaan kent tal van mooie plekken, maar vaak is de zee hier te ruig voor de allerkleinsten. Veel populairder is daarom bijvoorbeeld de Côte d’Azur die zich uitstrekt van Marseille tot Nice. De Middellandse Zee is meer geschikt voor een vakantie met de kinderen en er is meer dan genoeg te beleven in deze regio. Er zijn Nationale Parken, oude vissersdorpjes en het mondaine Saint Tropez waar jullie je kunnen verlekkeren aan immense jachten en het jetset leven van de allerrijksten.

Qua resorts en campings heb je in Frankrijk ook weer keuzes te over. Frankrijk leeft grotendeels van het toerisme en daarom zijn er in iedere regio campings en vakantieparken. Van sober en simpel tot (extreem) luxe en uitgebreid.

Benieuwd naar de populairste vakantiebestemmingen voor gezinnen? Wij hebben een aantal populaire vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet. Lees verder!

Spanje

In navolging van Frankrijk als populair vakantieland voor gezinnen met (jonge) kinderen, mag Spanje natuurlijk ook niet ontbreken. Ieder jaar opnieuw stromen de wegen en luchthavens rondom de populaire costa’s vol en dat is natuurlijk niet voor niets. Het klimaat is er (vrijwel het gehele jaar door) uitermate fijn, je kunt er lekker eten en drinken, tal van bezienswaardigheden bezoeken en de keuze qua campings, vakantieparken en luxe resorts is er bijzonder ruim.

Lees je van tevoren echter wel goed in welke vakantiebestemmingen geschikt zijn voor gezinnen. Een gedeelte van de stranden aan de Costa Brava loopt bijvoorbeeld erg steil af en is daarom minder geschikt voor de allerkleinsten. Wat meer zuidelijker, in de omgeving van Valencia en Malaga bijvoorbeeld, is de kustlijn minder steil en hoef je als ouder dus minder bang te zijn dat je kind onverwachts kopje onder gaat. Uiteraard hoef je in veel gevallen niet per se naar de zee, want vrijwel elke camping of vakantiepark beschikt hier over een heus zwemparadijs.

Benieuwd naar de populairste vakantiebestemmingen voor gezinnen? Wij hebben een aantal populaire vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet. Lees verder!

Portugal

Portugal en Spanje kunnen praktisch in één adem genoemd worden. De landen lijken op een aantal vlakken erg op elkaar. Niet alleen qua taal (zeg dit overigens maar niet tegen de locals, want ze zullen er niet blij mee zijn), maar bijvoorbeeld ook qua klimaat en kindvriendelijke vakantiebestemmingen. Vooral het zuiden van Portugal (de Algarve) is mateloos populair als vakantiebestemming voor gezinnen.

Het mooie van deze omgeving is dat je er ook prima in het najaar, in de winter of in het voorjaar naartoe kunt met de kinderen. Het gehele jaar door is het aangenaam in deze regio en misschien is het in deze periode zelfs wel fijner om er met de kinderen naartoe te gaan. Het is dan minder warm dan in de hete zomermaanden en uitstapjes zijn dan ook makkelijker te maken.

Benieuwd naar de populairste vakantiebestemmingen voor gezinnen? Wij hebben een aantal populaire vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet. Lees verder!

Italië

Italië past als vakantiebestemming prima in het rijtje Frankrijk-Spanje-Portugal. Ook hier stromen de wegen en luchthavens ieder jaar weer vol rondom de populairste vakantiebestemmingen. In de zomer zijn de meren in het noordelijke deel van Italië mateloos populair. Het Gardameer, het Iseomeer en het Comomeer zijn perfecte vakantiebestemmingen voor gezinnen met (jonge) kinderen. Het puilt er uit van de kindvriendelijke campings en de vakantieparken en wederom lopen de strandjes rondom de meren weer geleidelijk af en zijn daarmee uitermate geschikt voor een vakantie met kinderen.

Het zuiden van Italië is ook enorm populair. Het schiereiland Gargano met haar prachtige Nationale Park en het populaire havenstadje Vieste is bijvoorbeeld zeer geliefd, maar wat dacht je van een vakantie op Sicilië? Andere populaire vakantiebestemmingen in Italië voor gezinnen zijn onder meer Toscane, de Bloemenrivièra en Veneto.

Benieuwd naar de populairste vakantiebestemmingen voor gezinnen? Wij hebben een aantal populaire vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet. Lees verder!

Griekenland

Tsja. Wat moeten we nu nog zeggen over Griekenland als populaire vakantiebestemming voor gezinnen? Griekenland heeft zoveel keuzes dat het niet meer dan normaal is dat we het land hebben opgenomen in dit lijstje. Van het Griekse vasteland tot alle kleine (en grotere) eilanden in de Middellandse Zee; er zijn duizenden plekken waar je prima met de kinderen kunt vertoeven.

Het mooie van Griekenland is toch wel dat je jaar na jaar naar het land kunt gaan en iedere keer weer een andere vakantie zult beleven. Alhoewel alle eilandjes onderdeel vormen van Griekenland hebben ze allemaal hun eigen karakter en bijzondere bezienswaardigheden. Met recht dus een vernoeming waard in dit lijstje met populaire vakantiebestemmingen voor ouders en hun kids. Overigens kiezen mensen hier vaker voor een verblijf op een resort dan voor een verblijf op een camping. Waarschijnlijk omdat het misschien net iets te ver rijden is met onrustig kroost op de achterbank.

Benieuwd naar de populairste vakantiebestemmingen voor gezinnen? Wij hebben een aantal populaire vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet. Lees verder!

Turkije

We hebben een beetje getwijfeld of we Turkije wel op moesten nemen in dit artikel. Het is enerzijds een prachtig vakantieland en prima geschikt voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie met de kinderen. Maar anderzijds is de politieke situatie in het land nu eenmaal niet al te stabiel. In juli is de noodtoestand met 3 maanden verlengd waardoor de Turkse autoriteiten extra bevoegdheden hebben. Vooral aan Nederlanders die ook de Turkse nationaliteit hebben kan een (tijdelijk) uitreisverbod worden opgelegd. Vanuit ons werkgebied weten we echter dat vakantiegangers over het algemeen weinig problemen ondervinden (op eventuele vluchtvertragingen na dan) tijdens hun vakantie in Turkije.

Vooral het zuidelijke deel van Turkije is geliefd onder gezinnen. Alanya, Antalya, Bodrum, Marmaris  en Side zijn mateloos populair en prima geschikt voor een heerlijke vakantie met de kinderen. De resorts zijn er van uitstekende kwaliteit en bieden vaak veel entertainment voor de kids. Denk aan animatieteams, kinderdisco’s, speeltuinen en waterparadijzen. Veel resorts bieden bovendien een All-Inclusive vakantie aan zodat je van tevoren goed weet waar je aan toe bent. Zolang je niets geks (op internet) roept over de Turkse president is het dus goed toeven in Turkije met de kinderen!

Vluchtproblemen tijdens je vakantie met de kinderen

Een vertraagde, overboekte of geannuleerde vlucht is op zich al vervelend, maar wanneer je met (jonge) kinderen op vakantie bent kan het extra vervelend zijn om urenlang vast te zitten op een luchthaven. Alhoewel er de afgelopen zomer minder vluchten vertraagd waren dan voorheen, kan het je natuurlijk altijd over komen.

Weet dan dat je in veel gevallen recht hebt op een vergoeding. Soms is dat in de vorm van eten en drinken, maar in andere gevallen kan de vergoeding oplopen tot wel € 600,- per persoon. Wellicht dat het de pijn iets verzacht als je uren hebt vastgestaan op een luchthaven met oververmoeide kids.

Bij Vluchtvergoed.nl dienen we claims in voor gedupeerde reizigers. Luchtvaartmaatschappijen zijn er niet happig op om de (wettelijke) vergoeding uit te keren aan gedupeerde reizigers en hebben de regelgeving daarom zo ingewikkeld mogelijk gemaakt. Voor veel mensen is het daarom bijna niet te doen om de vergoeding te verhalen waar zij volgens de wet wél recht op hebben.

Wij werken met een zogenaamde ‘No Cure, No Pay’ methode. Wij dienen de claim in en hanteren alleen een collector’s fee wanneer jij als gedupeerde reiziger de vergoeding ontvangt. Lukt het ons niet om de vergoeding te verhalen op de luchtvaartmaatschappij, dan zijn alle gemaakte kosten voor onze rekening.

Op deze pagina lees je hoe een claim indienen precies werkt. Heb je onlangs te maken gehad met vluchtproblemen? Dien dan hier direct je claim in zodat wij voor je aan de slag kunnen!

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!