Ieder jaar opnieuw is het hetzelfde liedje: topdrukte op Schiphol tijdens de zomervakantie. En masse kiezen we ervoor om op hetzelfde tijdstip op vakantie te gaan. Gevolg is ellenlange rijen op Nederland’s grootste luchthaven en daardoor uren wachten. Herkenbaar? Lees dan snel dit artikel, want met de tips van Vluchtvergoed.nl ga je voorbereid op reis en zal je zo min mogelijk last ondervinden van de topdrukte op Schiphol!

Topdrukte op school voorkomen? Lees de tips van Vluchtvergoed.nl

Topdrukte op Schiphol

Na de topdrukte in de meivakantie bereidt Schiphol zich weer voor op een ieder jaar terugkerend fenomeen: topdrukte op de luchthaven gedurende de vakantieperiode.

Schiphol zelf heeft aangegeven diverse maatregelen te nemen om een soortgelijke situatie als in de meivakantie te voorkomen. Maar waarom zou je je lot in handen leggen van de luchthaven als je zelf ook je steentje bij kan dragen? Hieronder volgen een aantal praktische tips die je helpen om de drukte op Schiphol te slim af te zijn.

Tip 1: Controleer je reisdocumenten

Wellicht een hele grote open deur, maar door van tevoren  goed te checken of alle reisbescheiden in orde zijn voorkom je onnodig oponthoud op de luchthaven. Controleer dus of alle namen goed geschreven zijn, of je paspoort nog lang genoeg geldig is en welke reisdocumenten precies vereist zijn. Erg vervelend natuurlijk als je je visum niet op orde hebt terwijl dit wél een vereiste is. De meeste visums vraag je gewoon via het internet aan en dit kan dus prima van tevoren geregeld worden.

Tip 2: Online inchecken

Dankjewel internet. Het is bij de meeste luchtvaartmaatschappijen namelijk een fluitje van een cent om online in te checken. Doorgaans kan dit vanaf 24 uur voordat je vertrekt. Boardingpassen kun je zelf uitprinten of zelfs op je telefoon opslaan. Hoef je enkel nog maar je ruimbagage af te geven. Reis je enkel met handbagage? Dan sla je zelfs de volledige wachtrij bij de incheckbalies over en kun je meteen door naar de douane.

Tip 3: Verdiep je in de bagagevoorschriften

Luchtvaartmaatschappijen hanteren uiteenlopende regels als het om bagage gaat. Wat bij KLM geen probleem is, is bij RyanAir uit den boze. Het loont dus om je van tevoren te verdiepen in de geldende regels rondom bagage. Zo weet je wat je wél mag meenemen en wat niet en ook hoe zwaar je koffer mag zijn en wat de maximale omvang van de koffer mag betreffen. Hiermee voorkom je extra kosten en/of gedoe bij het inchecken. Erg vervelend natuurlijk als je ter plaatse je koffer moet herorganiseren of allerhande vloeistoffen weg moet gooien bijvoorbeeld.

Tip 4: Reis zonder handbagage

Misschien een nog betere tip: reis zónder handbagage. Schiphol heeft namelijk te kennen gegeven dat reizigers met weinig of geen handbagage beloond worden. Op de piekmomenten mogen zij via speciale rijen langs de overige reizigers. Mocht je alles dus kwijt kunnen in je ruimbagage en betreft het een niet al te lange vlucht, dan loont het om zonder (of met kleine) handbagage op reis te gaan.

Topdrukte op school voorkomen? Lees de tips van Vluchtvergoed.nl

Tip 5: Vertrek tijdig

Misschien net als de eerste tip weer een beetje een open deur, maar je voorkomt er ontzettend veel stress en gehaast mee. In de meivakantie werd bijvoorbeeld aangeraden om 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn en het is dan ook slim om daar gehoor aan te geven. De luchthaven zegt het immers niet voor niets. Houd daarbij uiteraard ook rekening met eventuele files rondom de luchthaven. Je kunt altijd beter veel te vroeg zijn en daardoor wat langer moet wachten, dan je vlucht missen omdat je dacht dat het allemaal zo’n vaart niet zou lopen. Extra tip voor als je véél te vroeg aankomt op Schiphol en daarom lang moet wachten: lees ons artikel over wat er allemaal te doen valt op Schiphol tijdens het wachten!

Tip 6: Parkeer buiten Schiphol

Deze laatste tip is alleen interessant als je met de auto richting de luchthaven afreist: parkeer buiten Schiphol. Door de enorme toestroom van auto’s ontstaan er doorgaans ellenlange files op de wegen rondom de luchthavens. Iedereen wilt immers zo dichtbij mogelijk parkeren. Niet nodig als je bereid bent om bijvoorbeeld het laatste stukje van je reis naar de luchthaven per bus af te leggen. Rondom Schiphol vind je tal van parkeerbedrijven. Hier stal je je auto gedurende de vakantie doorgaans op een afgesloten en beheerd terrein en het bedrijf in kwestie brengt je middels de bus naar de juiste vertrekhal. Extra voordeel hierbij is dat ze in principe altijd over de busbanen mogen rijden en daardoor alle drukte op de wegen rondom de luchthaven kunnen vermijden. Overigens brengen ze je natuurlijk ook weer terug naar je auto na je vakantie. Zorgeloos op reis dus en je bespaart er een hoop tijd mee!

Vond je onze tips waardevol om te lezen? Deel dit blog dan via onderstaande knoppen en maak je vrienden blij met onze tips om de drukte rondom Schiphol te slim af te zijn!

 

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!