Kunt u ook niet wachten, nu de zon zich vaker laat zien en de dagen weer aangenaam langer worden, om de koffers te gaan pakken? De vakantietrends voor 2017 liegen er niet om: we willen zon. Veel zon. En vooral ook bijzondere plekjes bezoeken. Lees snel verder en ontdek de belangrijkste bestemmingen en vakantietrends voor 2017!

Vakantietrends 2017

In 2017 wordt er vooral anders tegen reizen aangekeken. Het gaat niet langer meer om 3 weken zon, zee en strand. Het gaat er in 2017 om nieuwe ervaringen op te doen. Onvergetelijke herinneringen te maken waar men volgend najaar met weemoed aan terugdenkt. Omdat men op plekken is geweest die juist niet voor de hand liggen voor een zomervakantie.

Volgens kenners worden dit dé vakantiebestemmingen die u écht moet bezoeken aankomende zomer!

Malta

Malta?! Dat is toch niets nieuws? We horen u denken. Toch is er in het afgelopen jaar zo’n 60% meer gezocht naar vliegreizen richting het piepkleine eilandje ten zuiden van het Italiaanse Sicilië.

Vakantietrends voor 2017 door Vluchtvergoed.nl

De reden dat Malta is opgenomen in de lijst met vakantietrends voor 2017 is de opkomst van mooie boutique-hotels en hippe music bars in de hoofdstad Valletta die er voor zorgen dat Malta in 2017 meer is dan enkel een perfecte bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie.

Asturië

Spanje kent men natuurlijk van de heerlijke costa’s aan de oost- en zuidzijde van het land, maar de interesse voor vluchten naar deze noordwestelijke regio in Spanje is het afgelopen jaar met meer dan 100 procent (!) gestegen. Wie bekend is met deze regio verbaast zich daar vast niet over: een adembenemende (groene) kustlijn, imposante bergketens die de uitlopers van de Pyreneeën vormen en de traditioneel bewaarde Spaanse feest- en eetcultuur zorgen voor een bijzondere vakantie die in het teken staat van het ontdekken van het ‘andere’ Spanje.

Madeira

Portugal inmiddels wel gezien en uitgekeken op Porto, Lissabon en Albufeira? Overweeg Madeira dan eens! Het prachtige Portugese eiland wordt ook wel ‘het bloemeneiland’ genoemd en in het voorjaar en in de zomer geniet u hier van rust, heerlijk weer en vooral van een adembenemend landschap.

Vakantietrends voor 2017 door Vluchtvergoed.nl

Zowel voor de actieve-, als de luiervakantie is Madeira prima geschikt en bovendien ook nog eens ontzettend betaalbaar. Niet vreemd dus dat Madeira als populaire vakantiebestemming is opgenomen in de lijst van vakantietrends voor 2017.

De Cycladen

Het kan bijna niet anders dan dat u Griekenland en de welbekende Griekse vakantiebestemmingen al eens heeft bezocht. Griekenland is en blijft namelijk een enorm populaire vakantiebestemming onder Nederlanders.

Vakantietrends voor 2017 door Vluchtvergoed.nl

Met een zomervakantie naar de Cycladen in de Egeïsche Zee heeft u goud in handen en ontdekt u de verborgen schoonheid van deze bijzondere (en relatief onontdekte) Griekse eilandengroep. De ware parels van de Cycladen zijn onder meer Santorini, Mykonos en Naxos waar iconische blauwe kapelletjes en luikjes, witte huizen en een horizon die nooit verveeld, een verpletterende indruk zullen achter laten.

Dé vakantietrend voor 2017: (korte) stedentrips

Al jaren is er een trend zichtbaar in korte stedentrips, maar voor 2017 is het misschien wel dé vakantietrend. Laat u inspireren door eeuwenoude steden met een rijke historie, prachtige oude gebouwen en de lokale tradities en cultuur. Inspiratie nodig?

Gdansk (Polen)

De Poolse havenstad Gdansk kent een rijke historie waar de Tweede Wereldoorlog een belangrijk aandeel in heeft gehad. In 2017 is de stad vooral sfeervol, romantisch en pittoresk. Bovendien is de stad nog redelijk onontdekt en ongerept en daardoor zeer betaalbaar.

Valencia (Spanje)

Barcelona en Madrid mogen dan populairder zijn: Valencia is een stad die absoluut het bezoeken waard is. De sinaasappelstad in het zuiden van Spanje is het thuis van de échte paella en voor foodies is de stad dan ook een must om te bezoeken.

Vakantietrends voor 2017 door Vluchtvergoed.nl

Naast de vele markthallen zijn er talloze historische gebouwen te vinden en worden schitterende kerken afgewisseld met moderne architectuur. Vluchten zijn er voldoende te vinden en veelal wordt er vanaf iedere Nederlandse luchthaven gevlogen naar Valencia.

Graz (Oostenrijk)

Oostenrijk staat natuurlijk vooral bekend als land van de Alpen. ‘s Winters kan men er naar hartenlust wintersporten en ‘s zomers is het heerlijk wandelen of actieve activiteiten beoefenen in het Oostenrijkse alpenlandschap. Graz is na Wenen de grootste stad van Oostenrijk en staat bekend om de historische binnenstad. De grootste middeleeuwse binnenstad van Midden-Europa was in 2003 de culturele hoofdstad van Europa en dat was natuurlijk niet voor niets. Men kijkt de ogen uit wanneer men door Graz wandelt en het mooiste: de grote zwerm toeristen die we kennen van andere populaire Europese steden is in Graz nergens te bekennen!

Als het mis gaat tijdens de zomervakantie 2017

We hopen u met dit artikel inzicht te hebben kunnen geven in de populairste vakantietrends voor 2017. Natuurlijk verwacht u dat uw vakantie vlekkeloos gaat verlopen deze zomer, maar met zoveel reizigers in zo’n kort tijdsbestek kan het met uw vlucht wel eens misgaan. Is de vlucht vertraagd bijvoorbeeld. Of overboekt. Misschien zelfs wel helemaal geannuleerd, zodat u later dan gepland of op alternatieve wijze op uw vakantiebestemming moet zien te komen.

In veel gevallen heeft u dan recht op een vergoeding. Hoe zo’n vergoeding (en het aanvragen er van) precies werkt kunt u lezen op de pagina over uw geld terug bij vertraging, overboeking of annulering van uw vlucht!

 

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!