Een vlucht die vertraagd, overboekt of geannuleerd is, is erg vervelend. Je zult je kostbare tijd moeten doden op het vliegveld of in een hotel, als de vlucht langdurig vertraagd is. Maar wat als je door een vertraging, annulering of overboeking vervolgschade lijdt? Heb je dan recht op een vergoeding? Ontdek het in onderstaand artikel.

Wat is vervolgschade?

Op basis van de Europese verordening (261/2004) is een luchtvaartmaatschappij verplicht een vergoeding uit te keren wanneer een vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Afhankelijk van de afstand van de vlucht en de duur van de vertraging kan het schadebedrag wat wordt uitgekeerd oplopen tot € 600,- per persoon.

Dit bedrag is op zich leuk, maar wat als je door de vertraging je cruiseschip mist? Het hotel wat je gereserveerd had niet meer in kunt? Of de autoverhuur blijkt al dicht te zijn bij aankomst? Wat dan?

Dit soort zaken vallen onder vervolgschade. En onder sommige omstandigheden kun je ook daar een vergoeding voor ontvangen.

Vervolgschade door vluchtvertraging

Wie betaalt de vervolgschade?

In het verdrag van Montreal is vastgelegd dat een vliegtuigmaatschappij verantwoordelijk is om de vervolgschade aan je te compenseren in het geval van vertraging. Alle geleden schade moeten zij vergoeden, tenzij ze kunnen aantonen dat alle maatregelen zijn getroffen die redelijkerwijs gedaan konden worden om de schade te vermijden, of dat het onmogelijk was om deze maatregelen te nemen (artikel 19 van het Verdrag van Montreal).

Vervolgschade door vluchtvertraging

De situatie ligt anders wanneer je een pakketreis hebt geboekt via een reisbureau of touroperator zoals bijvoorbeeld Corendon, Sunweb en TUI. In dat geval is de reisorganisatie verantwoordelijk voor het uitkeren van de vergoeding naar aanleiding van de vervolgschade.

In de praktijk blijkt dat organisaties (zowel de vliegtuigmaatschappijen, als de reisbureau’s) het voor particulieren onnodig moeilijk maken om de vergoeding aan te vragen. Om te voorkomen dat je in een wirwar van regeltjes terecht komt is het wijs om de terugvordering van de geleden schade aan een specialist over te laten. Vluchtvergoed.nl helpt je graag bij het ontvangen van de schadevergoeding. Lees hier verder hoe dat precies werkt.

Vervolgschade door vluchtvertraging

Extra maatregelen

Ondanks dat we een hoog succespercentage hebben bij het indienen van claims, adviseren we om te voorkomen in plaats van te genezen. Een reisverzekering afsluiten voordat je op reis gaat is daarom altijd een goed idee. Wanneer je te maken krijgt met vervolgschade vanwege een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht kun je altijd de kosten verhalen via de reisverzekering.

Was je vlucht laatst vertraagd, overboekt of geannuleerd? Bereken dan hier binnen een minuut of je recht hebt op een vergoeding.

 

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!