Dankzij het internet is het mogelijk om elke vlucht ter wereld live te volgen. Handig als je net iemand afgezet hebt op de luchthaven en benieuwd bent waar hij of zij zich ergens in de lucht bevindt. Of juist wanneer je iemand op moet halen van het vliegveld en niet al te lang wil wachten op de luchthaven. Er zijn meerdere tools waarmee je online een vluchtnummer kunt volgen. Vluchtnummer volgen? Vluchtvergoed.nl heeft de beste websites en applicaties waarmee je vluchten kunt volgen voor je op een rijtje gezet!

Vluchtnummer volgen? Wij zetten de websites op een rij

Een vluchtnummer volgen is nog nooit zo eenvoudig geweest als vandaag de dag. ‘Vroeger’ moest je – via de afstandsbediening  van je tv – op Teletekst checken hoe laat een bepaalde vlucht aan zou komen. Vandaag de dag volg je elke vlucht waar en wanneer je dat wil, vanuit de palm van je hand. Er zijn misschien wel 1001 websites en apps waarmee je online vluchtnummers kunt volgen. We hebben de 3 beste en meest gebruikte voor je op een rijtje gezet.

Flightaware.com

Vluchtnummer volgen bij Flightaware.com is ideaal. Je kunt op deze website in het zoekvenster invoeren of je op luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer of herkomst/bestemming wilt zoeken. Zoek je specifiek een vluchtnummer dat je wil volgen, dan krijg je een kaartje te zien met daarop de actuele positie van het vliegtuig. Ook overige gegevens worden getoond zoals de verwachte aankomsttijd , eventuele vertragingen en het aantal afgelegde en resterende kilometers. Wanneer je zoekt op herkomst/bestemming krijg je een handig overzicht van alle vluchten die van vliegveld A naar vliegveld B gaan. Met de handige zoekfilters kun je je zoekopdracht verder verfijnen en dus precies de vlucht volgen waar je naar op zoek was.

Vluchtnummer volgen. Wij van Vluchtvergoed.nl zetten de websites op een rij

Planefinder.net

Bij Planefinder.net kun je net als bij Flightaware.com het vluchtnummer dat je wil volgen invoeren in het zoekscherm. In real-time krijg je op de kaart te zien waar het vliegtuig zich op dat moment precies bevindt. Wie Planefinder.net voor het eerst bezoekt zal zich waarschijnlijk een hoedje schrikken. Op de wereldkaart worden namelijk ALLE vluchten getoond en pas dan zal je beseffen hoe ontzettend veel vliegtuigen er tegelijkertijd in het luchtruim te vinden zijn! Ook op Planefinder.net krijg je aanvullende informatie te zien over het vluchtnummer dat je volgt, maar in tegenstelling tot Flightaware.com wordt de informatie in het Engels geleverd en niet in het Nederlands.

Flightradar24.com

De website Flightradar24.com lijkt erg op Planefinder.net, maar hier wordt een map getoond aan de hand van je huidige locatie. In ons geval krijg je dus direct alle vluchten boven Nederland te zien. Handig dus als je hoog boven je een vliegtuig ziet en benieuwd bent waar de vlucht vandaan komt en waar hij naar toe gaat. Ook hier kun je weer specifiek een vluchtnummer invoeren waarna je real-time de huidige locatie krijgt te zien. Net als bij Planefinder.net is de aanvullende informatie die over de betreffende vlucht wordt getoond in het Engels. Erg leuk aan deze tool is de 3D functie (let op: BETA versie en dus niet altijd even goed werkzaam). Hiermee kun je live ‘meevliegen’ met de vlucht in een 3D omgeving. Een soort Google Earth, maar dan voor vliegtuigen.

Vluchtnummer volgen. Wij van Vluchtvergoed.nl zetten de websites op een rij

Vluchtvertraging

Zoals gezegd krijg je bij alle tools extra informatie te zien over de betreffende vlucht. De verwachte aankomsttijd bijvoorbeeld. Maar ook eventuele vertragingen. In onze eerdere artikelen over de meest voorkomende redenen voor een vertraagde vlucht en niet-ingediende claims door reizigers kon je al lezen dat vluchtvertragingen de normaalste zaak van de wereld zijn. Veel mensen weten niet dat ze bij vluchtvertragingen in veel gevallen recht hebben op een vergoeding. Of ze weten niet goed hoe ze een claim in kunnen dienen na een vertraagde, overboekte of geheel geannuleerde vlucht.

Luchtvaartmaatschappijen dienen in veel gevallen een vergoeding uit te keren bij vluchtvertragingen. Deze vergoeding kan oplopen tot maar liefst € 600,- per persoon. Vanuit de luchtvaartmaatschappijen is het dus niet geheel gek dat ze het indienen van een claim zo moeilijk mogelijk maken. Zo hoeven zij tenslotte minder geld uit te keren aan gedupeerde reizigers en kunnen ze het mooi in eigen zak steken. Niet helemaal fair vinden we bij Vluchtvergoed.nl.

Vluchtnummer volgen. Wij van Vluchtvergoed.nl zetten de websites op een rij

Daarom nemen wij het indienen van je claim uit handen. Via onze website kun je snel en eenvoudig een claimverzoek indienen. Onze juristen controleren of je recht hebt op een vergoeding en gaan vervolgens voor je aan de slag om deze vergoeding bij de luchtvaartmaatschappijen te vorderen. Dit doen we op ‘No Cure, No Pay’ -basis. Alleen als jij je vergoeding ontvangt hanteren we een kleine ‘collectorsfee’. Ontvang je je vergoeding niet? Dan zijn alle gemaakte kosten voor onze rekening.

Heb je dus (onlangs) te maken (gehad) met vluchtvertraging? Dien hier dan direct je claim in of lees op deze pagina verder hoe het indienen van een claim via Vluchtvergoed.nl precies werkt!

 

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!