Daar sta je dan. Klaar om te gaan, maar je vlucht is vertraagd. Erg vervelend. Wachten is immers nooit leuk. Gelukkig is er op Schiphol voldoende te doen wanneer je vlucht vertraagd is. We hebben voor elke vertragingsduur wat mogelijkheden op een rijtje gezet zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens het wachten.

Vertraging tot 3 uur

Afhankelijk van je reis kan een vertraging tot 3 uur ongemakkelijk of een ramp zijn. Ga je namelijk 3 weken naar de zon, dan is deze 3 uur vertraging natuurlijk vervelend, maar nog wel te overzien. Was je echter van plan om een dagje of weekendje te gaan shoppen in Londen, dan is die 3 uur wel extra vervelend!

Wat te doen bij vertraging op Schiphol | Vluchtvergoed.nl

Gelukkig kun je op Schiphol ook goed shoppen. Je kunt dus alvast in de stemming komen door winkels achter de douane met een Brits tintje te bezoeken zoals bijvoorbeeld Burberry. De dames vermaken zich natuurlijk prima bij Victoria’s secret of door geurtjes te testen bij Perfumes & Cosmetics. De talloze tax free winkels achter de douane zijn daarmee een prima plek om de wachttijd zo aangenaam mogelijk te maken.

Als vanzelfsprekend krijg je vroeg of laat honger en dorst van al dat shoppen en ook daarvoor zijn er mogelijkheden genoeg op Schiphol. Haal een kopje koffie bij de Starbucks of scoor een broodje bij Bread. Controleer dan wel even of de vliegtuigmaatschappij een voucher beschikbaar stelt voor een hapje en/of een drankje. Bewaar de bonnetjes als dit niet het geval is, want je hebt vanaf 2 uur vertraging namelijk al recht op verzorging!

Vertraging van 3 tot 6 uur

Een vertraging die tussen de 3 tot 6 uur duurt is vaak een grote bron van ergernis. Even moeten wachten is voor veel mensen nog wel te doen, maar 3 tot 6 uur op een vliegveld rondhangen? Er zijn maar weinig mensen die dit zonder stress en ergernis ondergaan. Om alle stress even van je af te schudden is een bezoek aan de stilte/meditatieruimte bij F-pier een aanrader. Hierop aansluitend kan een massage bij Xpress Spa ook voor de nodige ontspanning zorgen. Sluit vervolgens af met een gezond sapje bij JuicyDetails en je gaat – ondanks de enorme vertraging – ontspannen op reis.

Wat te doen bij vertraging op Schiphol | Vluchtvergoed.nl

Extra tip: bekijk hier in de tussentijd of je recht hebt op een vergoeding vanwege de vertraagde vlucht. We helpen je graag om te ontvangen waar je recht op hebt en dankzij het gratis WIFI netwerk op Schiphol kun je onze website altijd checken gedurende de vertraging.

Vertraging van 6 uur en langer

Een vlucht die langer dan 6 uur vertraagd is, is ronduit irritant. Je kunt er helaas niets aan doen en zult dus moeten roeien met de riemen die je hebt. Het beste is om even de rust op te zoeken en je hoofd leeg te maken. Dit kan bijvoorbeeld uitstekend in het Airport park. In de groene oase op Schiphol kun je buiten een luchtje scheppen en even tot rust komen. Andere mogelijkheden om je even af te zonderen van de drukte zijn het Mercure hotel en Yotel achter de douane. Je kunt hier indien nodig een paar uurtjes slaap pakken.

Wat te doen bij vertraging op Schiphol | Vluchtvergoed.nl

Blijkt de vlucht zo erg vertraagd te zijn dat je een hotelovernachting nodig hebt, dan is de vliegtuigmaatschappij verplicht dit voor je te organiseren. Dit is namelijk wettelijk vastgelegd in de Verordening 261/2004. Tevens moet de vliegtuigmaatschappij in dat geval zorgen voor de maaltijden. Je wordt dus niet aan je lot overgelaten bij een vlucht die zo lang vertraagd is.

We hopen je met dit artikel wat mogelijkheden te hebben kunnen geven om je toch een beetje te vermaken tijdens het wachten op een vertraagde vlucht. Een vertraging is altijd vervelend, maar misschien net wat minder vervelend als er een vergoeding tegenover staat. We helpen je graag bij het indienen van je claim bij een vertraagde, overboekte of geanulleerde vlucht. Ontdek op deze pagina hoe dat in zijn werking gaat en hoe wij je kunnen helpen bij het aanvragen van de vergoeding waar je recht op hebt.

Let op: Wij behandelen tijdelijk GEEN claims!